HÍREK


Versenyfelhívás - Konkurs

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium és a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium által ismét meghirdetésre kerül a 2021. évi, nemzetközi rangú, az általános- és középiskolások részére kiírt,

17. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny – Kovács Győző szellemében

A verseny célja, hogy az informatikát kedvelő diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására az általuk elkészített pályamunkák bemutatásával.

Udruženje “Nojman Janoša”, Gimnazija “I. Bela” iz Seksarda i Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike “Boljai” iz Sente u godini 2021. objavljuje

17. međunarodno takmičenje iz informatike “Neumann”- u duhu Kovač Đezea

za učenike osnovnih i srednjih škola. Cilj takmičenja je da obezbedi mogućnost prikazivanja samostalno kreiranih radova svih učenika koji su ljubitelji informatike.

Csatolt fájlok: Versenyfelhívás Szabályzat Konkurs Pravila

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 02. 25.


Curie Matematika Emlékverseny - döntő Zenta

Mintegy 60 versenyző részvételével lezajlott a területi döntő. Az eredmények megtekinthetők a mellékletben.
A díjazott diákok számára az iskolájukba eljuttatjuk az okleveleket. Aki jogot nyert a döntőn való részvételre, azt később értesítjük a részvételellel kapcsolatos tudnivalókról.

Minden versenyzőnek gratulálunk. Ne feledjük, hogy már pusztán a döntőbe való bejutás is nagy fegyvertény és a versenyzők matematika iránti elkötelezettségét mutatja. Kitartó tanulással, gyakorlással mindenkinek lehetősége van a további fejlődésre.

Csatolt fájl: Eredmények

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 02. 17.


NEUMANN INFORMATIKAVERSENY - TAKMIČENJE IZ INFORMATIKE NEUMANN

Tisztelt Kollégák, kedves Versenyzők!

Szekszárdi barátainkkal egyeztetve arra jutottunk, hogy a Neumann Versenyt nem szeretnénk online formában megszervezni, mert akkor elveszíti a varázsát. Reményeink szerint a versenyt május-június folyamán fogjuk megszervezni. A megbeszélések még folyamatban vannak, amint lesznek pontos információink, jelentkezni fogunk. Köszönjük a türelmet!

Poštovane Kolege, dragi Takmičari!
Posle dogovora sa našim prijateljima iz Seksarda, odlučili smo da Nojmanovo takmičenje nećemo organizovati u onlajn formi, jer su nam bitni lični susreti. Nadamo se da ćemo u toku maja ili juna uspeti da ga organizujemo u uobičajenoj formi. Dogovori su još u toku, javićemo se kad budemo imali tačne informacije. Hvala vam na strpljenju!

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 02. 09.


Curie Matematika Emlékverseny - döntő Zenta

Kedves Versenyzők, Szülők, Kollégák!

Beérkeztek a három levelezőforduló feladatmegoldásai. Örülünk, hogy a megváltozott helyzetben is viszonylag szép számú versenyző vett részt a versenyen. Külön köszönjük, hogy betartották a határidőt. Az eredmények megtekinthetők a mellékletben.
Az eredménylistán feltüntettük azt is, hogy kik kerültek be a 2021. február 12-én, pénteken megrendezendő döntőbe. Minden résztvevőnek gratulálunk, függetlenül attól, bekerült-e a döntőbe vagy sem. A döntőt a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium helyiségeiben tartjuk meg. A versenyzőknek 14 órára kell megérkezniük, amikor is megkezdődik a beültetés a termekbe. A verseny 14:30 órakor kezdődik. A kidolgozási idő nem egyforma hosszú, évfolyamoktól függően különböző lehet, de mindenki egyszerre kezdi meg a versenyt, ezért kérjük Önöket, pontosan érkezzenek.
Az idei döntőre minden versenyzőt egyenként regisztrálni kell az Ingenium Alapítvány honlapjának Jelentkezések menüpontjának Egyéni jelentkezés gombjára kattintva. A jelentkezési határidő február 9-e éjfél.

Fölhívjuk a figyelmüket, hogy az Ingenium honlapján a Rendezvények-->Curie Matematika Emlékverseny menüpontjában elérhetők a korábbi évek területi döntőinek feladatsorai, amelyek kiválóan alkalmasak gyakorlásra.

a Szervezők

Csatolt fájl: Eredmények

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 02. 02.


XVIII. Fekete Mihály Emlékverseny Döntő

Kedves Versenyzők, Szülők, Kollégák!


Az idén rendhagyó körülmények között zajlott le a Fekete Mihály Emlékverseny döntője. A közel száz versenyző két részre bontva két külön napon próbált meg megbirkózni a kitűzött feladatokkal. Elmaradt a délutáni közös foglalkozás/előadás, és az ünnepélyes díjkiosztóra sem került sor. Ami a legrosszabb, hogy elmaradtak a találkozások, a beszélgetések is.


Egyelőre azt is eredményként kell elkönyvelnünk, hogy sikerült a versenyt lebonyolítani, és hogy azok a diákok, akiknek a matematikafeladatok megoldása kihívást jelent és talán örömet is szerez, az idén sem lettek megfosztva ettől az élménytől. Köszönjük, hogy a döntőbe jutott tanulók vállalták a versenyzéssel járó fáradtságot.
Ugyanígy köszönjük szüleiknek és tanáraiknak, hogy támogatták őket.
Enélkül ez a verseny nem létezne.

Az alábbi dokumentumban megtekinthetők az eredmények. Gratulálunk a döntőben jól szerepelt tanulóknak. Az okleveleket postán küldjük ki az iskolákba. A döntő feladatsorai a megoldásokkal később elérhetők lesznek ezen az oldalon.

A korábbi években a verseny legjobbjai továbbjutottak a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre. Ez most nem így lesz, mivel az NMMV-t a jelen körülmények között a hagyományos formában nem lehet megrendezni.
Amennyiben ezen a téren mégis történne valami változás, értesítjük az érintett tanulókat.

Reméljük, a jövő évi (azaz az idei, 2021-es) Fekete Mihály matematikaverseny már a szokásos körülmények között, a szokásos hangulatban fog lezajlani.


a Szervezők

Csatolt fájl: Eredmények

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 30.


Január 29-én és 30-án Fekete Mihály döntő

2021. január végén megtartjuk az elhalasztott Fekete Mihály Emlékverseny döntőjét. Pénteken, 29-én 15:00 órakor a középiskolások versenyeznek, 30-án, szombaton pedig az általános iskolások. Az általános iskolások 9:00 órától foglalhatják el a helyüket, és 9:30 órakor kezdődik a verseny. Minden versenyzőnek kötelező regisztrálni 2021. január 27-ig, szerda éjfélig, az Ingenium honlapján a Jelentkezések menüpontban az Egyéni jelentkezés gombra kattintva.

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 21.


CURIE MATEMATIKA VERSENY

Az elmúlt napokban több feladat sorban is javítás történt, a javítások a következő címen tekinthetők meg: http://curiealapitvany.hu/?p=3110

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 21.


ÚJ MUNKAREND A MÁSODIK FÉLÉVBEN

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Az elmúlt félévben a kombinált oktatás sok kihívással állított szembe bennünket.
Igyekeztünk a lehető legjobban megszervezni, de közben folyamatosan azon gondolkodtunk, hogy lehetne-e még jobb munkarendet kidolgozni, mert szembesültünk a problémákkal: egy hét után szét kellett választanunk a 16 fős osztályokat is a kollégium 50%-os terheltsége miatt; az A és B csoportok kezdtek az átvett tananyagban, írásbeli tudásfelmérőkben szétcsúszni; az emelt szintű órákat és szakköröket a délutáni oktatás végett nehezebb volt megszervezni; a tanároknak is egyre nehezebb volt ráépíteni egyik órát a másikra; a diákok nagyon hiányolták egymás társaságát az osztály másik feléből; és még sorolhatnánk.
A felsorolt okok végett egy új munkarendet ajánlottunk a tantestületnek a 2. félévre vonatkozóan, annak reményében, hogy a fentebb említett problémák megszűnnek.
Ezt az új munkarendet a tantestület teljes mértékben elfogadta.
Az új munkarend jellemzői a következők:
- A és B hetek továbbra is lesznek,
- az 1m, 1k és 3i osztályokat a továbbiakban nem bontjuk (a többi osztálynál marad a két csoport, ezeket az órarendben számokkal jelöltük, pl 2m1, 2m2),
- az azonos osztályok egyszerre lesznek tantermi, avagy online oktatáson, de a tantermi oktatás során külön tantermekben,
- amikor az osztályok online héten vannak, nincs csoportbontásuk.
Az új beosztás a következő:
A héten: iskolai tanításon vannak az 1m, 1k, 1i, 3m, 4m, 4k osztályok
online tanításon vannak a 2m, 2k, 2i, 3k, 3i osztályok

B héten: iskolai tanításon vannak a 2m, 2k, 2i, 3k, 3i osztályok
online tanításon vannak az 1m, 1k, 1i, 3m, 4m, 4k osztályok

Ahhoz, hogy ez az új munkarend megvalósuljon, 2 feltételnek kellett teljesülnie:
1. hogy a kollégiumban tudjunk egy fele-fele arányú beosztást tartani,
2. hogy sikerüljön az új beosztáshoz egy órarendet összeállítani.

A tanárok ebben a munkarendben hetente másik órarendhez igazodnak majd, és egy osztálynak egy héten kétszer tartják meg ugyanazt az órát, a két különböző csoportnak.
Online héten egy osztályból mindenki egyszerre vesz részt az online órán.
Ezentúl a felmérőket, dolgozatokat az adott osztályok egy héten írják meg, jó esetben ugyanazon a napon (pl egyik csoport 1-2. órán, a másik csoport 3-4. órán).
Sajnos az órarendet nem lehetett 100%-ban úgy elkészíteni, hogy minden nap mindkét csoportnak ugyanazok az órái legyenek, de a legtöbb tantárgy esetében ez is megvalósult.

A kollégiumot illetően Erős Norbert főnevelőnek lehet küldeni kérvényeket a szobabeosztással kapcsolatban.

A Bolyai TGK nevében,
Antal Márta
pszichológus

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 13.


CURIE MATEMATIKA VERSENY I. FORDULÓ

Most kivételesen mindhárom levelező forduló feladatait közöljük. Arra kérünk mindenkit,hogy a megoldásokat is egyszerre küldje be, egy borítékban a három megoldást. Beküldési határidő a három fordulóra 2021. január 25., hétfő.

Csatolt fájlok: 3.osztály 4.osztály 5.osztály 6.osztály 7.osztály 8.osztály 9.osztály 10.osztály

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 04.


CURIE MATEMATIKA VERSENY II. FORDULÓ

Csatolt fájlok: 3.osztály 4.osztály 5.osztály 6.osztály 7.osztály 8.osztály 9.osztály 10.osztály

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 04.


CURIE MATEMATIKA VERSENY III. FORDULÓ

Csatolt fájlok: 3.osztály 4.osztály 5.osztály 6.osztály 7.osztály 8.osztály 9.osztály 10.osztály

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2021. 01. 04.


EREDMÉNYHIRDETÉS ÉTEL KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

A ZENTAI BOLYAI TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM 2020 októberében hírdette meg ÉTEL című KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZATÁT. A hat tagú zsűri döntése az eredmények című mellékletben található.

Csatolt fájl: Eredmények

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2020. 12. 28.


BOLDOG KARÁCSONYT

Kelleme karácsonyt és boldog 2021-es újesztendőt kívánunk mindenkinek a bannerben található kisfilmünkkel.

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2020. 12. 23.


ÉRTESÍTÉS A FELVÉTELI FELKÉSZÍTŐKKEL KAPCSOLATBAN

Értesítünk minden iskolánkba felvételizni szándékozó nyolcadikos diákot, hogy a felvételi vizsgára való felkészítőket a rendkívüli helyzetre való tekintettel nem tudjuk elkezdeni a téli szünetben.
A felvételi felkészítők további időpontjairól mindenkit értesíteni fogunk a második félév elején.

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2020. 12. 15.


Összeállt az elhalasztott Fekete Mihály döntőbe jutottak névsor

A december 5-ére tervezett Fekete Mihály Emlékverseny döntője a körülmények miatt egy későbbi időpontban lesz megtartva. A levelezőverseny alapján kialakult sorrend megtekinthető a mellékletben. A döntőt a tantermi oktatás újraindulása után szervezzük meg.

Csatolt fájl: Eredmények

Feltöltötte: Megyeri Gábor - 2020. 12. 04.